Kapcsolat

Tel: +36-20/519-3685

E-mail: mobilkonyvelo@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő: 9.30 - 12.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 9.30 - 16.00
Csütörtök: 12.00 - 16.00

Ill. telefonon egyeztett időpontban

B and K Exact Work Kft.

Kecskemét, Szövetség tér 5.

Így adhat a legtöbbet, ha beteg gyermeket támogatna a cég!

2018.01.09.

Ha alapítványt hoznak létre...
Ha az alapítvány közhasznú...
Számlanyitás, közérdekű kötelezettség vállalás...

Ha alapítványt hoznak létre...

Alapítvány részére utalt összeg a társaságnál elszámolható egyéb ráfordítás, tehát a vállalkozási tevékenység érdekében elismert költség. Ez azt jelenti, hogy a ráfordítás 9 százaléka „megtérül” a vállalkozásnál a a társaságiadó-törvény (1996. évi LXXXI. törvény) előírása szerint.

Ha az alapítvány közhasznú...

Ha az alapítvány közhasznú szervezet (de ez csak kettő, beszámolóval lezárt üzleti év után lehetséges), akkor amellett, hogy a ráfordítás nem növeli a társaságiadó-alapot, 20 százalékával (maximum az eredménnyel) még csökkenthető is adóalap (és ennek 9 százaléka a „megtérülés”). Ha pedig úgynevezett tartós adományozási szerződést kötne, akkor a támogatás 50 százaléka vonható le az adóalapból. Azonban erre is csak közhasznú alapítvány esetében van lehetőség. A közhasznúság és a tartós adományozási szerződés feltételeit az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv.) tartalmazza.

Számlanyitás, közérdekű kötelezettség vállalás...

Ha számlát nyitnak a beteg gyermek javára, az átutalt összeg akkor minősülhet adománynak, ha közérdekű kötelezettségvállalás címen gyűjtenek támogatást. A közérdekű kötelezettségvállalás feltételeit a Polgári törvénykönyv (2013. évi V. törvény) tartalmazza. Ekkor azonban külön adóalap-csökkentésre nincs lehetőség.  

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!