Kapcsolat

Tel: +36-20/519-3685

E-mail: mobilkonyvelo@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő: 9.30 - 12.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 9.30 - 16.00
Csütörtök: 12.00 - 16.00

Ill. telefonon egyeztett időpontban

B and K Exact Work Kft.

Kecskemét, Szövetség tér 5.

Amiről sok vállalkozó gyakran elfeledkezik…Helyi Iparűzési Adó (HIPA)

2018.11.18.

Akár százezres, milliós összegre is rúghat a cég helyi iparűzési adója, kivéve, ha tudja, hogy egy egyszerű módszerrel lehetőség van legálisan lenulláznia a hipa összegét. Elmondjuk, hogyan!

 

Amiről sok vállalkozó gyakran elfeledkezik… Helyi Iparűzési Adó (HIPA)

Helyi iparűzési adót köteles fizetni minden vállalkozó, akinek a székhelye vagy a telephelye az adott önkormányzat területén található.

Bár a helyi iparűzési adót a kisadók közé sorolják, mégis sok esetben (a szolgáltatást végzőknél különösen), nagyobb megterhelést jelent a vállalkozásoknak a társasági adónál, hiszen ezt az adót az árrés után kell megfizetni. Az adóalap kiszámításakor nem lehet minden költséget levonni a nettó árbevételből.

 

Helyi iparűzési adó (HIPA) számítás módja:

nettó árbevétel
- eladott áruk beszerzési értéke
- közvetített szolgáltatások értéke
- alvállalkozói teljesítések értéke
- anyagköltségek
= adóalap


Évente háromszor keletkezik fizetési kötelezettség. Az előlegfizetési időszak az iparűzési adó (hipa) tekintetében elválik az adóévtől. A legutóbbi előlegfizetési időszak naptári éves adózók esetében 2018. július 1-jén kezdődött és 2019. június 30-án ér majd véget. Előlegfizetési dátumok: két alkalom, szeptember 15-e, valamint a következő év március 15-e. Fizetett előleg és a tényleges HIPA közötti eltérést május 31-én kell fizetnünk.

Magyarország legtöbb településén 2 %-os a helyi iparűzési adó, vagyis a HIPA. Kevesen tudják, hogy olyan települések is léteznek, amelyeken ez az adó 0 %-os, így egyáltalán nem kell iparűzési adót fizetni.

 

Szeretne Ön is lenullázni a cége, vállalkozása helyi iparűzési adóját (HIPA)?

 

A Legálisan Optimális Könyvelőiroda egy Bács-Kiskun megyei településen nyújt székhelyszolgáltatást, ahol az iparűzési adó 0%.

Ha Ön is igénybe veszi székhelyszolgáltatás szolgáltatásunkat, akkor:

  • A cége, vállalkozása zsebében marad az akár 2%-os iparűzési adó összege
  • Nem kell a postán sorba állnia, levelei, faxai nem fognak elveszni
  • A székhelyen nem kötelező megjelennie semmilyen ügyintézéshez (mi persze bármikor szívesen látjuk :))
  • Ha különböző projektekre pályázik, nagyobb arányú támogatást nyerhet, mivel a vidéki székhelyű cégeknek a legtöbb pályázat esetén előnyös a vidéki székhely, nagyobb arányú támogatást adnak.


Ha szeretne többet megtudni az iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatásról, szeretné megtudni, mennyit spórolhatna cége, vállalkozása az új székhelyen vagy szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, jelentkezzen az alábbi linken található űrlap kitöltésével!

https://www.konyveleskecskemeten.hu/szekhelyszolg-0-ipa/

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!