Kapcsolat

Tel: +36-20/519-3685

E-mail: mobilkonyvelo@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő: 9.30 - 12.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 9.30 - 16.00
Csütörtök: 12.00 - 16.00

Ill. telefonon egyeztett időpontban

B and K Exact Work Kft.

Kecskemét, Szövetség tér 5.

2019-es könyvelést érintő változások.

2018.10.11.

Fontos változások lesznek a könyvelésben, amelyekről vállalkozóként, cégvezetőként Önnek is tudnia kell. Ebben a cikkben igyekeztünk összeszedni azokat az újdonságokat, amelyek sok céget érintenek. Több olyan pont is van, amely révén több pénz maradhat a zsebében.

Könyvelőirodánk hisz abban, hogy a könyvelés minden cég életében a siker egyik kulcsfontosságú tényezője. Úgy gondoljuk, hogy a közhiedelemmel ellentétben egy könyvelőnek nem csak a könyvelés a feladata, hanem tanácsadóként együtt kell élnie a céggel. Egy jó könyvelő figyelemmel követi a cég működését és ha lát olyan pontot, ahol beavatkozva hatékonyabbá válhat a cég vagy pénzt tud megspórolni a vállalkozásnak, akkor erről kötelessége értesíteni az ügyfelét.


„Ha Ön is szeretne vállalkozása könyvelését egy olyan kecskeméti könyvelőirodára bízni, aki időben szól a változásokról és segíti a cége fejlődését, kérjen ajánlatot az alábbi gombra kattintva!



Egy jó könyvelő előre szól ügyfeleinek például a cégüket érintő adóváltozásokról is

Így született meg ez a cikk is, amelyben igyekeztünk összeszedni azokat a 2019-es adóváltozásokat (a teljesség igénye nélkül), amelyek sok cég életére hatással lehetnek.

  • Egyenlőre nem folytatódik a szociális hozzájárulási adó mérséklése, a hatéves bérmegállapodás ellenére a szocho 2019 első félévében 19,5 százalék lesz.

  • Az öregségi nyugdíj mellett dolgozók jövedelme után 2019-ben már csak a 15 százalék személyi-jövedelemadót kell fizetni, járulékokat nem.
  • Átalakul a szociális hozzájárulási adó kedvezményrendszere, amely a jövőben nem a cégekre, hanem a dolgozókra fókuszál. Új kedvezményként jelenik meg a munkaerőpiacra lépők kedvezménye, amely a pályakezdők, a tartós munkanélküliek és az anyasági ellátások után visszatérők mellett a korábban inaktív munkavállalók számára is elérhető lesz.

  • Jövőre az adatszolgáltatás iránya is megfordul: a meglévő adatok alapján a NAV fogja értesíteni a vállalkozót, hogy melyik dolgozója után vehet igénybe adókedvezményt. További kedvező változás, hogy a kedvezmények már nemcsak 100 ezer forintig, hanem a mindenkori minimálbér összegéig érvényesíthetők.

  • Megszűnik a 25 év alattiak és az 55 év felettiek után járó automatikus kedvezmény.

  • Jövőre a törvényi változások következtében megszűnik a legnépszerűbb és legelterjedtebb cafeteriaelemek kedvező adózása. Így a 2018-ig érvényes, a kiadás feltételei alapján kedvezményes - nulla százalékos, 34,5 százalékos, illetve 40,71 százalékos - sávokban adózó béren kívüli juttatások jelentős részét magasabb közteherrel sújtják majd. Ez azt jelenti, hogy jövedelemként fognak adózni: bruttóban számolva 81,95 százalékos közterhet kell majd fizetni e szolgáltatások után

  • A SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású cafeteria-elem.


Az utóbbi időben néhány biztató döntés is született:

  • A havi bérleti és a lízingdíj áfája 50 százalékának levonását választó cégek mentesülhetnek a vállalati autó üzleti és magáncélú használatának elkülönítését előíró útnyilvántartások vezetése alól – ilyen értelmű derogációt ért el a Pénzügyminisztérium Brüsszelben. A szaktárca a vállalkozások bürokratikus terheit csökkentő szabályozás gyors bevezetését ígéri, a lépéstől megugorhat a lízingpiac és az új autók értékesítése is – írja a Világgazdaság.

  • Nőhet a kisvállalkozók áfamentessége. Az uniós tagállamok pénzügyminiszterei döntöttek arról, hogy támogatják a magyar kormány azon kérését, amely a kisvállalkozásoknak jelentős adócsökkentést és egyszerűsítést biztosíthat. A döntés értelmében akár már jövőre négymillió forinttal, 12 millió forintra emelkedhet az általános forgalmi adót (áfa) érintő mentesség felső összeghatára a legkisebb vállalkozásoknál. Ez több mint 600 ezer adózónak jelenthet könnyebbséget, ha az alanyi áfamentesség jelenlegi nyolcmillió forintos felső határa tizenkétmillió forintra nő. Az összeg megegyezik a kisadózó vállalkozások (kata) bevételi határával, hiszen a kedvezményes adózás határa ott is évi tizenkétmillió forint.

Ezzel a végére is értünk azoknak a legfontosabb könyvelést érintő változtatásoknak, amelyek sok magyar vállalkozás működésére hatással lehet.

Ha szeretne értesítést kapni később is a hasznos cikkeinkről, könyvelést támogató, költségeket csökkentő, bevételeket növelő tippjeinkről, akkor kövessen minket a Facebook oldalunkon!

Ha könyvelőre van szüksége, akkor kérjen ajánlatot az alábbi linken található űrlap kitöltésévél. Könyvelő kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!